ردیابی

يكي از مشكلات فعلی شركت‌ها، عدم توانايی كنترل كالا‌های ورودی به شبكه توزيع، از مبدا توليد كالا تا محل مصرف آن می باشد. اين موضوع باعث شده‌است كه با وجود توليد كالاهای مرغوب توسط سازندگان و تامين‌كنندگان داخلی، در بسياری از موارد كالاهای نامرغوب در شبكه توزيع مورد استفاده قرار بگيرد، كه هزينه‌های بسيار زيادی تحميل كرده است. بر اين اساس مرکز ملی شماره­ گذاری کالا و خدمات ایران اقدام به طراحی سامانه‌ SGTIN DATA POOL كرده است كه در آن امكان رديابی اقلام مورد نياز و اصالت‌سنجی آن‌ها ايجاد شد.

عملکرد سامانه

در اين سامانه تمامی توليد‌كنندگان و تامين‌كنندگان با شناسه جهانی GLN شناسايی شده و  برای محصولات خود كد جهانی GTIN دريافت می‌كنند و بر اساس ساختار جهانی GPC، اقدام به تشكيل كاتالوگ الكترونيكی محصول خود می‌كنند. سپس سامانه برای هر كالای توليدی يك شركت يك كد سريالی تخصيص می‌دهد. با اين روش تامين‌كنندگان می‌توانند تمامی محصولات خود را به صورت يكتا شناسايی كرده و كد سريالی را به صورت يك نماد باركد بر روی ليبل چاپ كرده و بر روی محصولات خود الصاق كنند. توليد‌كنندگان و تامين‌كنندگان كد سريالی محصولاتی را كه می خواهند برای توزيع ­کننده ارسال كنند، در سامانه انتخاب كرده و به كارتابل مشاور كنترل كيفيت ارسال می‌كنند.

 

در كارتابل مشاور كنترل كيفيت، تمامی محصولاتی كه ارسال شده است به تفكيك تامين‌كنندگان قابل مشاهده است. مشاور كنترل كيفيت سريال‌های ارسالی را دريافت كرده و به بررسی كيفيت كالاها می‌پردازد. اگر كيفيت كالا متناسب باشد آن‌ها را تاييد می‌كند و اگر كالاها مشكلی داشته باشد با ذكر علت، آن‌ها را عدم تاييد می‌كند.

 

تمامی سريال‌های تاييد شده و تاييد نشده به كارتابل تامين‌كننده ارسال می شود. در اين قسمت تامين‌كننده می تواند ببيند كه علت عدم تاييد كالاها چه بوده است و به بر طرف كردن مشكل آن بپردازد و آن را دوباره برای مشاور كنترل كيفيت ارسال كند. در قسمت كالا‌های تاييد شده، تامين‌كننده می تواند اطلاعات كالا (شماره سريال كالا‌ها و كاتالوگ الكترونيكی) را برای توزیع کننده ارسال كند.

 

پس از ارسال اطلاعات به كارتابل توزيع ­کننده، توزيع­‌کننده می تواند اطلاعات كالای ارسالی را با خود كالا تطبيق دهد و در صورت درست بودن اطلاعات، تمامی اين اطلاعات به صورت وب سرويس به بانك اطلاعاتی توزیع ­کننده ارسال می شود.

 

استفاده از اين سيستم يكپارچه می تواند مزايای زير را برای توليد‌كنندگان و توزيع‌­کنندگان داشته باشد:

  1. ثبت و كنترل آمار توليدی محصولات به صورت سيستمی
  2. ايجاد قابليت رديابی و رهگيری
  3. انجام تبادل اطلاعات در كوتاه‌ترين زمان ممكن
  4. جلوگيري از ورود محصولات بی كيفيت به زنجيره تامين توزيع برق
  5. محافظت از برند توليد‌كنندگان
  6. تاييد اصالت محصولات
  7. كاهش هزينه‌های مديريتی
  8. مديريت سيستمی اطلاعات

مزایای خدمات سامانه ردیابی، رهگیری و تایید اصالت کالا

کاهش زمان ثبت اطلاعات

قابلیت ردیابی خدمات پس از فروش

کاهش نامه نگاری و تشریفات اداری

کاهش مصرف منابع نظیر کاغذ

ردیابی کالا در سراسر کشور

افزایش کیفیت خدمات

خدمات ارائه شده در سامانه