ردیابی

یکی از مشکلات فعلی شرکت‌ها، عدم توانایی کنترل کالا‌های ورودی به شبکه توزیع، از مبدا تولید کالا تا محل مصرف آن می باشد. این موضوع باعث شده‌است که با وجود تولید کالاهای مرغوب توسط سازندگان و تامین‌کنندگان داخلی، در بسیاری از موارد کالاهای نامرغوب در شبکه توزیع مورد استفاده قرار بگیرد، که هزینه‌های بسیار زیادی تحمیل کرده است. بر این اساس مرکز ملی شماره­ گذاری کالا و خدمات ایران اقدام به طراحی سامانه‌ SGTIN DATA POOL کرده است که در آن امکان ردیابی اقلام مورد نیاز و اصالت‌سنجی آن‌ها ایجاد شد.

عملکرد سامانه

در این سامانه تمامی تولید‌کنندگان و تامین‌کنندگان با شناسه جهانی GLN شناسایی شده و  برای محصولات خود کد جهانی GTIN دریافت می‌کنند و بر اساس ساختار جهانی GPC، اقدام به تشکیل کاتالوگ الکترونیکی محصول خود می‌کنند. سپس سامانه برای هر کالای تولیدی یک شرکت یک کد سریالی تخصیص می‌دهد. با این روش تامین‌کنندگان می‌توانند تمامی محصولات خود را به صورت یکتا شناسایی کرده و کد سریالی را به صورت یک نماد بارکد بر روی لیبل چاپ کرده و بر روی محصولات خود الصاق کنند. تولید‌کنندگان و تامین‌کنندگان کد سریالی محصولاتی را که می خواهند برای توزیع ­کننده ارسال کنند، در سامانه انتخاب کرده و به کارتابل مشاور کنترل کیفیت ارسال می‌کنند.

 

در کارتابل مشاور کنترل کیفیت، تمامی محصولاتی که ارسال شده است به تفکیک تامین‌کنندگان قابل مشاهده است. مشاور کنترل کیفیت سریال‌های ارسالی را دریافت کرده و به بررسی کیفیت کالاها می‌پردازد. اگر کیفیت کالا متناسب باشد آن‌ها را تایید می‌کند و اگر کالاها مشکلی داشته باشد با ذکر علت، آن‌ها را عدم تایید می‌کند.

 

تمامی سریال‌های تایید شده و تایید نشده به کارتابل تامین‌کننده ارسال می شود. در این قسمت تامین‌کننده می تواند ببیند که علت عدم تایید کالاها چه بوده است و به بر طرف کردن مشکل آن بپردازد و آن را دوباره برای مشاور کنترل کیفیت ارسال کند. در قسمت کالا‌های تایید شده، تامین‌کننده می تواند اطلاعات کالا (شماره سریال کالا‌ها و کاتالوگ الکترونیکی) را برای توزیع کننده ارسال کند.

 

پس از ارسال اطلاعات به کارتابل توزیع ­کننده، توزیع­‌کننده می تواند اطلاعات کالای ارسالی را با خود کالا تطبیق دهد و در صورت درست بودن اطلاعات، تمامی این اطلاعات به صورت وب سرویس به بانک اطلاعاتی توزیع ­کننده ارسال می شود.

 

استفاده از این سیستم یکپارچه می تواند مزایای زیر را برای تولید‌کنندگان و توزیع‌­کنندگان داشته باشد:

  1. ثبت و کنترل آمار تولیدی محصولات به صورت سیستمی
  2. ایجاد قابلیت ردیابی و رهگیری
  3. انجام تبادل اطلاعات در کوتاه‌ترین زمان ممکن
  4. جلوگیری از ورود محصولات بی کیفیت به زنجیره تامین توزیع برق
  5. محافظت از برند تولید‌کنندگان
  6. تایید اصالت محصولات
  7. کاهش هزینه‌های مدیریتی
  8. مدیریت سیستمی اطلاعات

مزایای خدمات سامانه ردیابی، رهگیری و تایید اصالت کالا

کاهش زمان ثبت اطلاعات

قابلیت ردیابی خدمات پس از فروش

کاهش نامه نگاری و تشریفات اداری

کاهش مصرف منابع نظیر کاغذ

ردیابی کالا در سراسر کشور

افزایش کیفیت خدمات

خدمات ارائه شده در سامانه